Logo Hyundai Peter Janssen Stravoc500 01

Dames-1 is het nieuwe jaar begonnen met een stunt. Tegen het sterke VCN werd 11 januari in Capelle aan den IJssel een 2-0 achterstand nog omgebogen tot een heerlijke 2-3 overwinning. Als beloning staat dames-1 nu voor het eerst op plek negen wat aan het eind van de rit directe handhaving zou betekenen.

Dames-1 speelde uit tegen het Zuid-Hollandse VCN-2, voor de vierde achtereenvolgende keer een duel tegen een team dat in de race is voor de tweede plaats in de eerste divisie. In de lastige hal in Capelle aan den IJssel nam na een gelijkopgaande start (tot 12-12) de onzekerheid en foutenlast toe bij ons toe. Vooral Lieke Vergeer, ex-eredivisiespeelster van Weert, was ongrijpbaar en we zaten niet lekker in de wedstrijd. Na 25-19 en 25-17 verlies werden Ellis en Luna omgewisseld van plek. Een tactische wissel die goed uitpakte want Luna speelde blokkerend tegen de lange Lieke Vergeer een hoofdrol. De snel opgebouwde voorsprong (14-21 zelfs) werd toch nog bijna verspeeld maar gelukkig werd een vroegtijdige nederlaag in een spannende slotfase voorkomen: 24-26 winst.
In de volgende twee sets waren de teams enorm aan elkaar gewaagd maar wij zaten nu beter in de flow dan de thuisploeg die bij winst alleen op de tweede plek zou komen. De passing was onder controle en Janou kon de middenaanvalsters (vooral de sterke Marissa) veelvuldig succesvol aanspelen. In de vierde set drukte we na een 20-20 stand door naar de 20-25 winst en dit feestje werd nog groter toen ook de spannende tiebreak met 14-16 werd gewonnen. Door deze onverwachte 2-3 zege, uit nog wel tegen dit sterke team, staat dames-1 dit seizoen voor het eerst (net) boven de rode streep. In de strijd om de tweede plaats lijkt Ledub na de vierde opeenvolgende nederlaag afgehaakt en is VC Velden na vijf zeges op een rij erbij gekomen. Laat dat nu net het team zijn dat komende zaterdag op bezoek komt in de Grenslibel. Kan Stravoc in deze Limburgse derby opnieuw voor een stunt zorgen en de zegereeks van Velden stoppen? Supporters zijn vanaf 19.00 welkom in de hal en daarna in Café de Kantien voor het Stravocbal!

Het combinatieteam van de heren van Stravoc en Weert zijn het jaar ook goed begonnen. Zij hebben het weten te presteren om maar liefst 80% van hun oorspronkelijke punten te behalen. Thuis (dwz in Weert) wonnen ze met 3-1 van Hands-Up-2. Ze zijn nog hekkensluiter en handhaving in de derde divisie zal moeilijk worden maar dit is in ieder geval een goed begin met de nieuwe (maar vertrouwde) coach Matt Poell. 

Overige uitslagen 11 januari:
Heren-1 – Hands-Up-2 3-1
Tupos-2 – Heren-2 1-3
ADC-3 – Dames-2 1-3
Dames-3 - Peelpush-5  4-0
Dames-4 – Weert-5 4-0
Weert-4 – Dames-5 4-0
Jongens-C – ADC 2-3
Accretos- Meisjes-B1 4-0
Meisjes-B2 – Fortutas 3-1

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Stravoc in het nieuws

Binnenkort

No events found.

Wedstrijden