Op ongeveer drie-kwart van de competitie 2022-2023 hierbij een update van de stand van zaken van de seniorenteams medio februari.

Dames-1, dat lang op de derde plek stond in de tweede divisie, kende een terugval. Tussen nieuwjaar en carnaval speelde het team vijf wedstrijden en alleen tegen hekkensluiter VC WIK uit Groot-Ammers werd, in de thuiswedstrijd op 4 februari al om 12.30 uur, met 3-1 gewonnen. De eerste twee wedstrijden van het jaar, uit de derby tegen Ledub en thuis tegen Voltena-2, gingen met minimale verschillen met 2-3 verloren. Uit tegen ODI op 28 januari waren de verschillen klein en werd een geflatteerde 1-3 nederlaag geleden. De laatste wedstrijd voor de carnavalspauze, 11 februari tgen VCE/PSV in "Lampegat" ging toch wel duidelijk met 1-3 verloren. De top drie lijkt inmiddels niet meer haalbaar, halverwege februari staan onze meiden op de vijfde plaats in een dichte middenmoot.
Twee speelsters waren overigens vanwege leuke gebeurtenissen minder beschikbaar. Sofie tijdelijk want zij werd prinses naast Prins Micky van de Moerebuuk uit Ell. Zij had natuurlijk in de aanloop van de "vasteloavendj" vele andere verplichtingen. Verder is Lieke aangenaam zwanger, zij speelde op 21 januari voor de laatste keer mee. Gelukkig zijn twee "oud-speelsters" bereid om het team, indien mogelijk, uit te helpen. Anne Heijkers deed dat eind 2022 al enkele malen en sinds eind januari kwam daar moeder Lotte van der Velden bij.

Voor heren-1, met jonge talentvolle Roojer jongens en ervaren spelers uit Weert is degradatie uit de derde divisie onvermijdelijk. Hoewel ze wekelijks meer dan behoorlijke tegenstand bieden aan teams die soms veel hoger op de ranglijst staan blijft het punten sprokkelen. Daarmee is het zeker een nuttig leerjaar en zijn de  toekomstverwachtingen goed te noemen.
Heren-2 leek lange tijd ongenaakbaar en eenvoudig af te stevenen op het kampioenschap in de 1e klasse. Door een sterke periode van Accretos is dat niet meer vanzelfsprekend want de voorsprong bedraagt nog maar twee punten, met alle overige teams overigens al op zeer ruime afstand. Dames-2 wisselt goede en mindere resultaten af en staat logischerwijs op een prima middenmootpositie in de promotieklasse. Dames-3 heeft het mede geplaagd door blessures lastig in de 1e klasse en bezet de negende plaats. Dames-4 én dames-5 staan na de herindeling na de jaarwisseling bij elkaar in dezelfde klasse en hebben elkaar daar al twee keer getroffen. De eerste keer (21 januari) won dames-5, de tweede keer (11 februari) won dames-4, beide teams staan daarmee ook precies puntsgelijk op de tweede plaats in de 4e klasse.

Volleybal.nl