You are not connected. The newsletter may include some user information, so they may not be displayed correctly.

Nieuwsbrief Stravoc juni

Nieuwsbrief Stravoc juni

 

Stravoc Nieuwsbrief

‍ ‍

Beste Stravoc-leden, leden en ouders,

Eind seizoen 2022-2023

In z’n algemeenheid kunnen we als club met een goed gevoel terugkijken op het seizoen. Toch is er helaas één team gedegradeerd namelijk heren-1: het mixteam van Stravoc en VC Weert. Het was zeker een nuttig leerjaar voor de vier jonge talentvolle Roojer spelers maar de derde divisie was wat hoog gegrepen. Met regelmatig hulp van ervaren spelers van heren-2 werden toch vaak mooie resultaten behaald. Op de laatste speeldag werd in een rechtstreeks duel in Berlicum de laatste plaats nog overgedaan aan Hands-Up-2. 

Dames-1 kende een prima start met aanvankelijk een tweede, daarna derde, positie. Tussen nieuwjaar en carnaval volgde een dipje maar daarna herstelde het team zich weer. Na tien seizoenen in de eerste divisie eindigde dames-1 tenslotte op een mooie 4e plaats in de tweede divisie, als eerste van een dichte middenmoot. Daarmee kunnen onze meiden, zeker gezien het gegeven dat nogal wat nieuwe speelsters ingepast moesten worden, terugkijken op een goed seizoen. 

 

Afsluiting seizoen

Het seizoen werd op een leuke manier afgesloten op het terrein van de familie Creemers op donderdag 25 mei. Maar liefst 90 leden waren aanwezig om eerst samen een frietje met een drankje en versnapering te nuttigen. Daarna werden er onder een lekker zakkend zonnetje en onder het genot van een drankje en muziek enkele leuke wedstrijdjes gespeeld. Het werd daarmee een zeer geslaagde verenigingsactiviteit met een speciaal woord van dank aan de familie Creemers. 

 

Beursplein 11 juni

Op zondagmiddag 11 juni vindt tussen 13.00 en 16.00 uur het zgn. beursplein plaats. Maar liefst 35 Roojer verenigingen presenteren zichzelf dan op het kerkplein. De Roojer mensen kunnen daar zien hoeveel verenigingen zich inzetten voor de gemeenschap. Van de andere kant kan iedereen, met name de jeugd, kennis maken met onze sport- en cultuurverenigingen. Iedere club hoopt op meer leden maar daarnaast hebben vrijwel alle clubs ook te maken met een tekort aan vrijwilligers. Beiden zaken spelen ook bij Stravoc, wij hebben uiteraard ook een stand heeft op het beursplein. Ben je zelf of je vader of moeder bereid om waardevol vrijwilligerswerk te doen voor ons dan horen wij het graag. Op 11 juni kan je met ons in gesprek gaan. Sowieso hopen we op veel publiek, vooral veel kinderen die daar kunnen ervaren hoe leuk volleyballen is.

 

Scheidsrechters 

Voortbordurend op de vorige alinea: het tekort aan vrijwilligers speelt bij ons misschien wel het meest bij de scheidsrechters. We zitten op het randje en hadden afgelopen seizoen zelfs even een conflict met de Nevobo omdat we onder de grens dreigde te komen. De paar scheidsrechters die we hebben zijn meer gaan fluiten maar het is duidelijk dat dit niet structureel mag worden. Deze mannen (ja: het zijn allen mannen) lopen tegen hun limiet aan en dat moet opgelost worden. Kortom: we hebben dringend behoefte aan meer scheidsrechters dus vraag jezelf serieus af (dames ook) of dit iets voor jou is. Sowieso zullen we alle zgn. V4 scheidsrechters benaderen (dat zijn er 22!) om op één avond een module te volgen om te promoveren tot 2e scheidsrechter promotieklasse. 

 

De Kantien dicht

Zoals iedereen weet zijn de uitbaters Jos en Bianca per 1 mei gestopt als uitbaters van Café de Kantien. Natuurlijk vinden we dit erg jammer, zeker ook om dat het de gemeente niet gelukt is om opvolgers te vinden. 

Eind april hebben zijn alle verenigingen die gebruik maken van de sporthal/kantine bij elkaar gekomen om te komen tot een pragmatische oplossing. Daarna hebben wij als Stravoc, als grootste gebruiker van de sporthal, namens al die verenigingen een mail gestuurd naar de gemeente (in feite College van B & W) met een voorstel. In het kort komt het erop neer dat de kantine opengesteld wordt voor gebruik door de verenigingen die middels een sleutel of via een code toegang krijgen. Elke vereniging krijgt zijn eigen koelkast ed. en moet zelf zorgen voor de bediening van eigen leden en supporters/bezoekers. Exploitatie, inrichting, aankleding, onderhoud en poetsen ligt bij de gemeente Weert.

We hebben op dit moment nog geen reactie ontvangen van de gemeente maar we hopen die binnenkort, in ieder geval voor de start van het nieuwe seizoen, te ontvangen. Het zou toch jammer zijn als we na de training niet samen gezellig bij elkaar kunnen gaan zitten. 

Belangrijker nog: gasten (uitteams met begeleiding en toeschouwers) moeten bij de sporthal toch op z’n minst een kopje koffie kunnen drinken. Wordt vervolgd.

 

Start nieuw seizoen

Een paar teams beginnen eerder maar als club beginnen de trainingen in week 35, dat is de week van 28 augustus. We wensen iedereen een prettige zomervakantie toe. 


 Spon

K‍en je nog een potentiele sponsor?

Laat  het weten aan de sponsorcommissie!