Zaterdag 25 februari speelden onze jongens-A, aangevuld met Sam (als libero) en twee jongens van Limax in de halve finale van de Nederlands Open Jeugd Kampioenschappen. Hieronder een uitgebreid verslag van mede-coach Natascha Rikkerink.

We begonnen de dag lekker: de wekker ging om 6 uur. Vanwaar die toewijding? De halve finale van het NOJK in Zaltbommel natuurlijk! Ons team was samengesteld uit spelers van Limax (Tom en Dennis) en Stravoc (Mees, Mart, Sem, Sam, Jens, Ruben en Noud, maar hij zat helaas ziek thuis.) Natascha en Silvia waren coach en Ruben (van H2 van Limax) was me als begeleider. De eerste wedstrijd begon om 9h45 tegen een sterke tegenstander, SV Dynamo uit Apeldoorn. We hadden gehoopt dat ze misschien nog niet wakker zouden zijn na een lange reis, maar ze vlogen uit de startblokken met snel spel en een goede service. Het duurde even voordat we daar een antwoord op hadden en toen was set een al voorbij. De tweede set ging iets beter, maar ze waren toch net iets te sterk. We verloren dus met 2-0.

De tweede wedstrijd begon om 11 uur tegen VC 't Aogje uit Breda. Nu waren we scherp en we pakten ze met 2-0. Daarna volgde de wedstrijd waar naar uitgekeken werd: een potje tegen Sliedrecht Sport! Vorig jaar verloren we daartegen in de kruisfinales dus we waren extra gebrand om te proberen hen deze keer te verslaan. Het was een zeer leuke wedstrijd en het ging erg gelijk op. Onze pass lag veel beter, waardoor de middespelers meer bij het spelletje betrokken konden worden en lekkere ballen scoorden. We misten aan het einde van de set helaas net nog de overtuiging om de ses binnen te slepen en verloren met 2-0, maar stapten toch vol zelfvetrouwen het veld af.

De laatste wedstrijd moesten we het opnemen tegen VolleyTilburg. Onze coach woont in Tilburg dus dat maakte dit een bijzondere wedstrijd. Beide teams waren vastberaden om te winnen. We wisten hetzelfde niveau dat we de wedstrijd ervoor tegen Sliedrecht hadden neergezet in het begin van deze wedstrijd ook weer te bereiken, maar de focus verslapte, waardoor we er uiteindelijk toch voor hebben moeten knokken. Gelukkig hebben we wel met 2-0 gewonnen.

Achteraf gezien zou het heel spannend zijn geweest als we toch een setje hadden gewonnen tegen Dynamo of Sliedrecht en we door hadden kunnen gaan naar de finale, Maar de derde plaats was nu net te weinig maar in het algemeen zijn we tevreden met wat we vandaag hebben laten zien. Het was een geslaagde dag, die uiteraard werd afgesloten met een etentje bij de Mac

Kijk ook nog even naar het filmpje van BWG-TV

Volleybal.nl